Wanneer kunt u uw glas vervangen?

Er zijn verschillende redenen die u kan hebben om uw glas te willen vervangen. Er kan een voetbal tegen aan zijn geschoten, waardoor u nu een scheur in het glas heeft. Of misschien wilt u wel uw glas vervangen door dikker glas om energiekosten te besparen. Wat uw reden ook is, het gaat erom dat u weet wat uw opties hiervoor zijn en hoe u die het best kan benutten. Daarom zetten wij hier voor u op een rijtje wat u allemaal moet weten.

Hoe kan u uw glas vervangen?

Er zijn 2 opties als u uw glas wil vervangen, u kunt ervoor kiezen om het glas te laten vervangen door een professioneel bedrijf zoals De Glasspecialist of u kunt ervoor kiezen om uw glas zelf te vervangen als u daar handig genoeg voor bent. Als u ervoor kiest om een bedrijf in te schakelen om uw glas te vervangen dan zitten daar een paar voordelen aan. Om te beginnen betekent het dat u er zelf geen werk aan gaat hebben, ook heeft het als voordeel dat als er tijdens of na het plaatsen van het glas iets mee gebeurt, bijvoorbeeld een lek in de kit, u verzekerd bent. Het is helaas wel een stuk duurder dan dat u zelf uw glas vervangt. Net als dat er voordelen zitten aan het inhuren van een bedrijf, zitten er ook voordelen aan het zelf vervangen van uw glas. Je hebt namelijk een stuk minder kosten om te maken, dit is mooi als u zelf erg handig bent met het maken en repareren van dingen. Als u het daarentegen helemaal zelf doet en er gebeurt tijdens of nadien iets met het glas, bent u hier in de meeste gevallen niet voor verzekerd en draait u dus zelf voor de kosten op. Daarom is het erg belangrijk dat u zelf goed overweegt of u echt zelf het glas zou kunnen vervangen of dat het laten vervangen door een gespecialiseerd bedrijf een veiligere optie is.

De kosten bij het glas vervangen.

Of u er nu voor gekozen heeft om het glas zelf te vervangen of het te laten doen, een van de kosten die u bij allebei zal maken is het glas. Bij glas betaalt u per vierkante meter, de kosten lopen erg uiteen maar wij gaan hier uit van een standaard HR++ dubbel glas. Dit glas kost gemiddeld €75 per vierkante meter (op basis van berekeningen van bijvoorbeeld veiligheidsglas in Amsterdam of een glazen douchewand in Amsterdam, in andere delen van het land liggen de prijzen vaak anders). Als u het glas zelf wilt vervangen heeft u buiten die kosten om nog een paar accessoires nodig, zoals kit en stelblokjes. Hiervoor kunt u ongeveer €30 rekenen. Als u het glas laat plaatsen door een bedrijf moet u rekenen op zo'n €60 aan arbeidskosten buiten de prijs van het glas om.  

Delen