Wanneer u overweegt om een dakkapel te plaatsen, heeft u waarschijnlijk veel vragen.  Waarschijnlijk zult u zich afvragen wat de kosten zijn, welke opties u heeft en wat de voordelen zijn van het plaatsen van een uitbouw. Het plaatsen van een uitbouw is een grote klus, maar zal uiteindelijk veel voordelen hebben voor uzelf en de mensen om u heen. 

Het plaatsen van een dakkapel

Het plaatsen van een uitbouw hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het is al mogelijk om de klus in één dag te klaren. Een uitbouw kan geleverd worden met een kozijn in diverse kleurmogelijkheden. Daarnaast kunt u kiezen uit kozijnen van hout of van kunststof. Een kozijn van kunststof heeft een langere levensduur dan hout, maar wordt wel vaak minder mooi gevonden. Toch is het het overwegen waard om te kiezen voor een kunststof kozijn. Dit omdat een kozijn zich hoog in de lucht bevindt, waardoor het haast niet opvalt dat het kozijn bestaat uit kunststof. Naast de verschillende opties in de kozijnen is er keuze uit diverse soorten ramen. Zo kunt u kiezen uit een kiep-, draai- of een raam dat kan draaien en kiept. Ook de afmeting van een uitbouw kan helemaal naar uw wensen op maat gemaakt worden. Meestal is het plaatsen van een uitbouw vergunningsvrij. Maar houd er rekening mee dat het ook kan gebeuren dat u toch een bouwvergunning nodig heeft. U kunt hierover advies inwinnen bij uw gemeente. De kosten voor het plaatsen van een uitbouw zijn afhankelijk van het soort uitbouw en de grootte. 

Verbetering na het plaatsen van een dakkapel

Door een uitbouw te plaatsen, zal uw woning aanzienlijk verbeteren. U krijgt meer ruimte in de kamer waardoor er meer licht zal ontstaan. Een kamer die eerst haast niet gebruikt werd omdat deze te klein was, wordt opeens een kamer waar u veel meer mee kan doen. Zo kunt u misschien een extra slaapkamer realiseren na de verbouwing. Of heeft u de mogelijkheid om een grote studeerkamer in te richten, waar genoeg plaats is voor meerdere bureaus en een grote archiefkast. Misschien was u van plan om te verhuizen en is dit na het plaatsen van een uitbouw niet meer nodig. Omdat u een kamer krijgt waar u meer aan heeft, zal ook de waarde van uw woning aanzienlijk stijgen. Het zal dus voor kunnen komen dat u de kosten van het plaatsen van de uitbouw bij de verkoop weer heeft terugverdiend.

Delen