Veranda  

Wanneer men het heeft over een veranda, wordt er meestal verwezen naar een lang overdekt terras dat zich uitstrekt langs meer dan één buitenmuur van een huis, een extensie van het huis die wordt gebruikt voor buitenactiviteiten. Het kan per land verschillen wat als een veranda wordt beschouwd en waar het voor gebruikt wordt. Zo kan er verwezen worden naar een lang, open, maar overdekt terras of een afgesloten ruimte aan de voorkant van het huis waar bezoekers worden ontvangen. Voor degenen die van buiten-zijn houden, is het overdekte terras de juiste plek om te ontspannen en plezier te hebben met het gezin. Om een goed overdekt terras te hebben, is zorgvuldige planning vereist. Dit overdekte terras is namelijk meer dan alleen een toegangspoort tot je huis. Het is ook de perfecte plek om games te spelen, op een schommelstoel te zitten, om met buren te kletsen en om de schoonheid van je tuin gade te slaan.

Hoe kleed je je veranda aan?  

Meestal weerspiegelt het decor van het overdekte terras iemands persoonlijkheid, interieur en levensstijl. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk te weten waar je je overdekte terras voor gaat gebruiken. Als je vooral wilt loungen, kan het aanschaffen van een hangmat, schommelstoel of ligbed waarde toevoegen aan je veranda. Hoe meer zitplaatsen je hebt, hoe makkelijker je vrienden kunt uitnodigen om samen te genieten van je aanwinst. Veel mensen kiezen ervoor hun overdekte veranda in te richten met een eettafel en stoelen. Wat extra verlichting is ook altijd welkom om zo ook 's avonds te kunnen genieten van de gezellige eethoek. Voor de rest kun je je overdekte terras aankleden met planten, tuinschilderijen, leuke kussens en vloerkleden. Kies wel voor materiaal dat tegen een stootje kan. Veel mensen prefereren tegenwoordig een ommuurde veranda aan de buitenkant van een huiselijke structuur, meestal omringd door een reling. Er zijn een aantal attributen die op geen enkel overdekt terras mogen ontbreken, zoals verlichting en zomerse gordijnen. Deze laatste zijn handig als een privacyscherm of schaduw tegen zonlicht. Screens zijn hiervoor echter de beste oplossing. Deze houden namelijk zonlicht en wind effectief tegen. Hangende planten zullen bovendien extra schoonheid aan de omgeving toevoegen. Je kunt de ingang van je huis bovendien definiëren met indrukwekkende stenen trappen die je bezoekers naar het overdekte terras leiden.

De vloer van je overdekte terras

Veel overdekte terrassen hebben een houten vloer. Hoewel dit een rustiek gevoel geeft, draagt het ook wel wat nadelen met zich mee. Zo is hout, afhankelijk van de bewerking, niet altijd eenvoudig schoon te houden. Sommige mensen kiezen voor een robuust type tegel of een gietvloer.

Hulp nodig bij het realiseren van een veranda? SVK Benelux helpt u graag!

Delen